30-10-2007, 13:26:12 PM
18-11-2007, 15:07:17 PM
Bu formülasyon ya da sistem aslında hemen hemen her teknik analiz kitabında yazmaktadır ama saygısızlık olmaması için alıntı sistemler adı altında yer verilmiştir.
VOB24'ten cbaykusun excelle veriler girerek takip ettiği ve kapanışlar üzerine kurulu bir sistem. Kapanış verilerini sürekli kaydederek excelle 5 günlük Ağırlıklı ortlamayı hesaplatıyor ve kapanış fiyatı Ağırlıklı ortlamanın üzerindeyse LONG, altındaysa SHORT sinyali olarak değerlendiriyor. Detaylı bilgi burada. Kazandırdığı bakış açısı için kendisine teşekkürler.
Bunun için excellde formülasyona gerek yok aslında. Teknik analiz veri programlarınızda günlük grafikte 5 günlük ağırlıklı ortalamayı çizdirin. 17:00-17:10 arası ekran başına geçip işlemleri yapın. Yatay piyasalarda biraz sık sinyal üretme riski var.
VOB24'ten cbaykusun excelle veriler girerek takip ettiği ve kapanışlar üzerine kurulu bir sistem. Kapanış verilerini sürekli kaydederek excelle 5 günlük Ağırlıklı ortlamayı hesaplatıyor ve kapanış fiyatı Ağırlıklı ortlamanın üzerindeyse LONG, altındaysa SHORT sinyali olarak değerlendiriyor. Detaylı bilgi burada. Kazandırdığı bakış açısı için kendisine teşekkürler.
Bunun için excellde formülasyona gerek yok aslında. Teknik analiz veri programlarınızda günlük grafikte 5 günlük ağırlıklı ortalamayı çizdirin. 17:00-17:10 arası ekran başına geçip işlemleri yapın. Yatay piyasalarda biraz sık sinyal üretme riski var.
30-12-2007, 17:35:41 PM
trader Yazılan:
Bugün sizlere iki sistem vereceğim. Birincisi zamanında Matriks forumda da yayınlanan COM Sistemi. COM , close open moving average in baş harfleri. VOB için şöyle yapıyoruz:saatlik grafiği açıyoruz şubat vadede ve 6 peryotluk ağırlıklı MAV ı close için çekiyoruz ve bir de 6 peryotluk ağırlıklı MAV ı open için çekiyoruz.
Fiyat grafiği üzerine çekilen bu iki MAV dan close olanını yeşil ve open olanını kırmızı yaparsanız daha iyi gözükür.
Şimdi close ile yapılan open ile yapılanı yukarı keserse alım yapmalı ve tersi olursa satım yapmalıdır.
Eğer MS varsa onun için formüller:COM için
Alım koşulu: Cross(Mov(C,6,W),Mov(O,6,W))
SAtım koşulu: Cross(Mov(O,6,W),Mov(C,6,W))
Lütfen formül içideki O nun Osmanlının O su olduğuna dikkat edin,sıfır değildir.
Bu sistemi seanslık ya da günlük grafiklerde de uygulayabilirsiniz.Ben Metastock ta çalıştığım için bu sistemin aşağıda şubat vadelide saatlik grafiğini veriyorum.

Edit by VOBiX: MAV ayarları yukarıdaki resimdeki gibi olacaktır.
30-12-2007, 17:36:02 PM
trader Yazılan:
Bu ikinci sistem için Metastock ta Indicator Builder bölümüne 2BAR2 ismi ile aşağıdaki formülü kopyalayıp yazın:
L1:=ValueWhen(1,H>Ref(HHV(H,2),-1),L);
H1:=ValueWhen(1,L<Ref(LLV(L,2),-1),H);
L2:=If(Ref(L,-1)<L1,Ref(L,-1),If(Ref(L,-2)<L1,Ref(L,-2),If(Ref(L,-3)<L1,Ref(L,-3),Ref(L,-4))));
H2:=If(Ref(H,-1)>H1,Ref(H,-1),If(Ref(H,-2)>H1,Ref(H,-2),If(Ref(H,-3)>H1,Ref(H,-3),Ref(H,-4))));
Buy:=C>H2;
Sell:=C<L2;
i:=Cum(buy>-1 AND sell>-1)=1;
xb:=BarsSince(i OR buy)<=BarsSince(i OR sell)=0;
xs:=BarsSince(i OR buy)>=BarsSince(i OR sell)=0;
If(Xb=0,1,
If(Xs=0,0,
If(Xb=0 AND Ref(Xb,-1)>0,1,
If(Xs=0 AND Ref(Xs,-1)>0,0,0))))
Bu ikinci sistem için Metastock ta Indicator Builder bölümüne 2BAR2 ismi ile aşağıdaki formülü kopyalayıp yazın:
L1:=ValueWhen(1,H>Ref(HHV(H,2),-1),L);
H1:=ValueWhen(1,L<Ref(LLV(L,2),-1),H);
L2:=If(Ref(L,-1)<L1,Ref(L,-1),If(Ref(L,-2)<L1,Ref(L,-2),If(Ref(L,-3)<L1,Ref(L,-3),Ref(L,-4))));
H2:=If(Ref(H,-1)>H1,Ref(H,-1),If(Ref(H,-2)>H1,Ref(H,-2),If(Ref(H,-3)>H1,Ref(H,-3),Ref(H,-4))));
Buy:=C>H2;
Sell:=C<L2;
i:=Cum(buy>-1 AND sell>-1)=1;
xb:=BarsSince(i OR buy)<=BarsSince(i OR sell)=0;
xs:=BarsSince(i OR buy)>=BarsSince(i OR sell)=0;
If(Xb=0,1,
If(Xs=0,0,
If(Xb=0 AND Ref(Xb,-1)>0,1,
If(Xs=0 AND Ref(Xs,-1)>0,0,0))))
trader Yazılan:
Sonra Expert Advisor bölümüne girip alım ve satım koşullarını aşağıdaki gibi yazalım:
alım koşulu: Cross(Fml("2BAR2"),0.5)
satım koşulu: Cross(0.5,Fml("2BAR2"))
Sonra Expert Advisor bölümüne girip alım ve satım koşullarını aşağıdaki gibi yazalım:
alım koşulu: Cross(Fml("2BAR2"),0.5)
satım koşulu: Cross(0.5,Fml("2BAR2"))
trader Yazılan:
Bunu da yaptıktan sonra Expert Advisor bölümünden okların rengini filan belirleyelim ve ben bu sistemi şubat vadelide saatlik grafiğe uygularsam mesela
2BAR2 SİSTEMİ :

Bunu da yaptıktan sonra Expert Advisor bölümünden okların rengini filan belirleyelim ve ben bu sistemi şubat vadelide saatlik grafiğe uygularsam mesela
2BAR2 SİSTEMİ :

03-03-2008, 21:20:05 PM
trader Yazılan:
Breakout benim geliştirdiğim bir sistem değil,dünyaca meşhur sistem tasarımcısı Jose Silva tarafından tasarlanmış bir sistem ve onun sitesi olan http://www.metastocktools.com sitesini de iyi bir dolaşmanızı tavsiye ederim.
Madem istemişsiniz,buraya da yazayım:
Breakout adlı indikatörü ,indicator builder 'a koyun:
{ Plots breakout long/short signals }
{ http://www.metastocktools.com }
{ With thanks to Roy Larsen for Init idea }
pds1:=Input("HHV (long) breakout periods",
1,252,21);
pds2:=Input("LLV (short) breakout periods",
1,252,10);
display:=Input("display: signals=1, in-trade binary=2",1,2,1);
x:=Input("use Open=1 High=2 Low=3 Close=4 Volume=5 P=6",1,6,4);
delay:=Input("Entry and Exit delay",0,3,0);
x:=If(x=1,O,If(x=2,H,If(x=3,L,If(x=5,V,If(x=6,P,C)))));
In:=x>Ref(HHV(x,pds1),-1);
Out:=x<Ref(LLV(x,pds2),-1);
Init:=Cum(In+Out>-1)=1;
InInit:=Cum(In)=1;
Flag:=BarsSince(Init OR In)
< BarsSince(Init OR Out)+InInit;
In1:=Cum(Cum(In))=1;
Out1:=Cum(Cum(Out))=1;
If(display=1,Ref(Cum(Cum(In))=1,-delay),0);
If(display=1,-Ref(Out1 AND
BarsSince(In1)>=BarsSince(Out1),-delay),0);
If(display=1,Ref((InInit AND Alert(InInit=0,2)
OR Flag AND Alert(Flag=0,2))
-(Flag=0 AND Alert(Flag,2)),-delay),Flag)
Daha sonra expert advisor bölümüne gidip
alım koşulu: Cross(Fml("BREAKOUT"),0.5)
satım koşulu: Cross(Fml("BREAKOUT"),-0.5)
okları ve renkleri ayarlayın.İşte size güzel bir orta vadeli sistem.
Breakout benim geliştirdiğim bir sistem değil,dünyaca meşhur sistem tasarımcısı Jose Silva tarafından tasarlanmış bir sistem ve onun sitesi olan http://www.metastocktools.com sitesini de iyi bir dolaşmanızı tavsiye ederim.
Madem istemişsiniz,buraya da yazayım:
Breakout adlı indikatörü ,indicator builder 'a koyun:
{ Plots breakout long/short signals }
{ http://www.metastocktools.com }
{ With thanks to Roy Larsen for Init idea }
pds1:=Input("HHV (long) breakout periods",
1,252,21);
pds2:=Input("LLV (short) breakout periods",
1,252,10);
display:=Input("display: signals=1, in-trade binary=2",1,2,1);
x:=Input("use Open=1 High=2 Low=3 Close=4 Volume=5 P=6",1,6,4);
delay:=Input("Entry and Exit delay",0,3,0);
x:=If(x=1,O,If(x=2,H,If(x=3,L,If(x=5,V,If(x=6,P,C)))));
In:=x>Ref(HHV(x,pds1),-1);
Out:=x<Ref(LLV(x,pds2),-1);
Init:=Cum(In+Out>-1)=1;
InInit:=Cum(In)=1;
Flag:=BarsSince(Init OR In)
< BarsSince(Init OR Out)+InInit;
In1:=Cum(Cum(In))=1;
Out1:=Cum(Cum(Out))=1;
If(display=1,Ref(Cum(Cum(In))=1,-delay),0);
If(display=1,-Ref(Out1 AND
BarsSince(In1)>=BarsSince(Out1),-delay),0);
If(display=1,Ref((InInit AND Alert(InInit=0,2)
OR Flag AND Alert(Flag=0,2))
-(Flag=0 AND Alert(Flag,2)),-delay),Flag)
Daha sonra expert advisor bölümüne gidip
alım koşulu: Cross(Fml("BREAKOUT"),0.5)
satım koşulu: Cross(Fml("BREAKOUT"),-0.5)
okları ve renkleri ayarlayın.İşte size güzel bir orta vadeli sistem.
16-03-2008, 18:34:58 PM
teo Yazılan:
Benim daha önceleri kullandýðým bir daytrade yöntemi vardý. Bunu paylaþayým sizinle.
RSI (12) ve RSI (24) kullanýn. 2 adet 5 dak.grafikte kuracaksýnýz.
Her ikisi de 50 'yi beraber geçince al, her ikiside beraber aþagý kesince sat.Sadece bir tanesi keserse pozisyonu bozma.
Geceleyin asla bu yönteme güvenerek, pozisyon almayýn, bu sadece daytrade için geçerli bir yöntemdir.
Bu yöntemde pozisyonda uzun oturmak yok. Hedeflenen kar alýnýnca çýkýlýr veya stoploss çalýþýnca.
Örnek:
Her ikiside beraber yukarý kesti, Günlük pozisyon hedefiniz 300 puan.stoploss 300 puan.( Bu hedefi herkes kendi belirler)
300 puan kazandýnýz, pozsiyondan çýkýn, isterse daha da artsýn. Ve yeni sinyali bekleyin.
Sinyal ortasýnda rahatsýzlanmak, yeniden pozisyona girmek yok.
KURAL : Pozisyondan çýktýktan sonra, yeni sinyalde pozisyona girilecek.Kapanýþa yakýn sinyal geldi ise, pozisyon alýnmayacak, ertesi gün beklenecek,çünkü daytrade yapýyoruz.
Pozisyonda kar etmedik, stoploss çalýþtý, tekrar yeni pozisyona girmek yok, Yeni sinyal beklenecek.
RSI (12) ve RSI (24) kullanýn. 2 adet 5 dak.grafikte kuracaksýnýz.
Her ikisi de 50 'yi beraber geçince al, her ikiside beraber aþagý kesince sat.Sadece bir tanesi keserse pozisyonu bozma.
Geceleyin asla bu yönteme güvenerek, pozisyon almayýn, bu sadece daytrade için geçerli bir yöntemdir.
Bu yöntemde pozisyonda uzun oturmak yok. Hedeflenen kar alýnýnca çýkýlýr veya stoploss çalýþýnca.
Örnek:
Her ikiside beraber yukarý kesti, Günlük pozisyon hedefiniz 300 puan.stoploss 300 puan.( Bu hedefi herkes kendi belirler)
300 puan kazandýnýz, pozsiyondan çýkýn, isterse daha da artsýn. Ve yeni sinyali bekleyin.
Sinyal ortasýnda rahatsýzlanmak, yeniden pozisyona girmek yok.
KURAL : Pozisyondan çýktýktan sonra, yeni sinyalde pozisyona girilecek.Kapanýþa yakýn sinyal geldi ise, pozisyon alýnmayacak, ertesi gün beklenecek,çünkü daytrade yapýyoruz.
Pozisyonda kar etmedik, stoploss çalýþtý, tekrar yeni pozisyona girmek yok, Yeni sinyal beklenecek.
teo Yazılan:
Day trade niye yapýlýr?
-Geceleri pozisyon riski alýnmaz.(Dow,Fdax,S&P,Nikei derdi çekilmez)
-Amaç sadece uygun zamanlarda girip karý alýp çýkmaktýr.Ortam sinyalleri oluþmamýþsa trade yapýlmaz.
-Bir çeþit gerilla takdiðidir.Vur kaç yapýlýr.
-Call Margin riski olmadýðý için full kaldýraç oynanabiliir.
-Geceleri pozisyon riski alýnmaz.(Dow,Fdax,S&P,Nikei derdi çekilmez)
-Amaç sadece uygun zamanlarda girip karý alýp çýkmaktýr.Ortam sinyalleri oluþmamýþsa trade yapýlmaz.
-Bir çeþit gerilla takdiðidir.Vur kaç yapýlýr.
-Call Margin riski olmadýðý için full kaldýraç oynanabiliir.
Kaynak : Sistemlerimizi Tartýþalým