Ücretsiz IMKB, VOB, Forex, BES, VOB Sistemleri

Orjinal Görünüm: özel şirkette finans sağlamak
Şu Anda Kısıtlanmış Görüntüleme Modundasınız. Orjinal Görünüm için, Buraya Tıklayın
merhaba

özel bir şirkette finans bölümüne geçtim.Muhasebe bilgim iyi derecede ancak işn doğrusu finansçı değilim ve finans yönetimi pratik olarak nasıl yapılır bilmiyorum öğrenmek istiyorum bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.Şirketin mali finansesini nasıl sağlayabilirim,nasıl yollar izlemeliyim,en düşük faizlerle kullanılabilecek krediler,yada kullanabileceğim başka kredi yöntemleri varmıdır.
Şimdiden teşekkür ederim.
Sayın hiba,
Öncelikle konuyu yanlış yere açmışsınız. İlgili yere taşıdım.
Sorunun cevabını en iyi verecek kişi bu sektörde deneyimli olan birisidir. (Ben değilim) Eğer ilgili finans bölümünün tek çalışanı iseniz işin biraz zor. Üstlerinizden ayrdım istemeniz daha doğru olacaktır.

En uygun krediyi ararken dikkat etmen gerekenler arasında kredi faiz oranından ziyade kredinin toplam maliyeti ve vadesi olacaktır. Masraflar vb prosedürler için yapılan kesintilerle en düşük faiz oranlı kredi en cazip kredi olmaktan çıkabilir.

Firmanın ekonomik potansiyeline bağlı oalrak firmanın çalıştığı bankaların yetkilileri ile görüş. Eğer tek banka ile çalışırsanız size özel fırsatlar sunacaklardır.

Bankayı seçerken büyük bir banka olmasına dikkat ediniz. Bankanın satılması, devredilmesi ya da batma gibi bir durum olduğunda işlemlerinizi azalttığınız bankaya geri dönmek zorunda kalabilirsiniz. Bu durumda zorluk çıkartabilirler.

KDV ayarlamasından sonra sorun yaşayarak %50 daralan Leasing(Finansal Kiralama) ve Faktoring(finansman ve tahsilat) şirketleri de işlerinizi kolaylaştıracaktır.

Fakat bir finans şirketiyle anlaşma yapmadan önce tüm detaylara dikkat ediniz. Zira firmalar sözleşmelerde kendilerini her türlü güvence altına alacak maddeyi kullanmaktadırlar.

Umarım az ya da çok faydası olmuştur.
Referans URL