İpek ve kaşmirden giyim eşyası üreten Silk&Cashmere'in yönetim kurulu başkanı Zamanpur, satınalma ve ortaklık için kapılarını çalanların olduğunu belirterek, 'Biz 20 milyon dolar ciroyu yakalayıp halka açılmak istiyoruz' dedi.
RADİKAL - İSTANBUL - İç Moğolistan'da ortak olduğu fabrikada 15 yıldır ipek ve kaşmir giyim eşyası üreterek dünyanın bu alanda önde gelen markaları arasına giren Silk&Cashmere'in yönetim kurulu başkanı Ayşen Zamanpur, 17.5 milyon dolar ciroya ulaştıklarını belirterek, "Kısa süre içinde 20 milyon dolar ciroya ulaşacağımıza ilişkin görülmüş hayırlı rüyalarımız var. İşte o zaman şirketi halka açacağız. Amacımız Silk &Cashmere'i asırlık bir şirket haline getirmek" dedi.
Şirketinin ve markasının 15'inci yılını kutlayan Ayşen Zamanpur, hazırladıkları '15'inci yılda 15 Yazar, 15 Öykü' kitabını tanıttığı sohbet toplantısında soruları yanıtlarken, dünyada kaşmirle uğraşan, giyim eşyasına dönüştüren 42 şirket olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Ancak biz ipekle kaşmiri birleştiren ilk şirketiz. Kaşmircilerin hepsiyle kalite açısından yarışacak durumdayız. Elbette diğerlerine göre bizim şirketimiz henüz genç. Bizden önce marka olan son kaşmirci 50 yıl önce kurulmuş. Ancak, çeşitli kriterleri dikkate alarak yaptığımız değerlendirme, 42 kaşmir üreticisi arasında Silk&Cashmere'in ilk 20'ye girdiğini gösteriyor. Dünyanın değişik noktalarındaki satışları da sürekli izliyoruz. En iyi mağazamız Akmerkez'de. Gerçi kiralar ve sabit giderler çok yüksek ama mağaza dengesi çok iyi ve oturmuş bir alışveriş merkezi. Bu nedenle metrekare başına kaşmir satışı ve buradan elde edilen gelire göre baktığımızda Akmerkez mağazamız dünyada alanımızda ilk iki-üç arasında yer alır."
'Asırlık marka olacağız'
Türkiye'nin yanı sıra yurtdışında da mağazalarının olduğunu ifade eden Zamanpur, "Türkiye'de 47 mağazamız var. Bugün ulaştığımız ciro 17.5 milyon doları buluyor. 20 milyon dolara ulaştığımızda şirketimizi halka açacağız."
Ayşen Zamanpur, bir soru üzerine, şirketine yabancı sermaye ilgisini şöyle değerlendirdi: "Türkiye'nin yabancı sermaye açısından çok öne çıktığını biliyoruz. Bizim de kapımızı 'Sizi satın alalım, ortak olalım, hisselerinizi fonumuza alalım, üç yıl sonra satar sonra çıkarız' gibi tekliflerle gelenlerin sayısı çok. Büyümemizi ve daha tanınır hale gelmemizi sağlayacak teklifleri ciddi şekilde inceliyoruz. Benim en büyük hayalim, Silk&-Cashmere'in bir gün asırlık marka haline gelmesi."
15'inci yıla özel kitap çıkardı
Ayşen Zamanpur, 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırladıkları '15'inci yılda 15 Yazar 15 Öykü' kitabınının öyküsünü şöyle anlattı:
"15'inci yılımızı farklı kutlayalım istedik. Dört yıldır yaratıcı yazarlık kurslarına katılıyorum. Oradaki dostlarıma konuyu açtığımda farklı öneriler çıktı. Sonuçta 15 ünlü yazarımızdan en sevdikleri 15 öyküyü önermelerini, bunları da bir kitapta toplamayı kararlaştırdık. Konuyu ilk önce sevgili Yaşar Kemal'e açtım, beni çok destekledi. Onun yön vermesiyle en sevdiğim 15 yazarın bizim için seçtiği öyküleri kitaplaştırdık. Ortaya bana markam kadar gurur veren bir kitap çıktı."
Zamanpur, Diyarbakır Ticaret Odası'nın önderliğinde Diyarbakırlı kadınlara Silk& Cashmere için ipek şal kesesi yaptırıp bunları da mağazalarında sattıklarını anlattı.
Kaynak : Radikal