Bu Konuyu Görüntüleyenler
 1 Misafir

Cevapla  Konu Gönder 
Larry Williams %R
Yazar Mesaj
ToKoBa
www.Tolga.Kosturan.Com

Grup Administrators
Durum: Çevrimdışı
Rep Gücü: 3
Larry Williams %R

Larry Williams'ın %R'si, verili sayıdaki günlerdeki fiyat aralığının en son kapanış fiyatıyla ilişkisinin ölçülmesi kavramıyla benzer bir temele dayanır. En son günün kapanışı, verili sayıdaki günlerin fiyat aralığının en yüksek değerinden çıkartılır ve elde edilen fark aynı dönemin toplam fiyat aralığına bölünür. Willams'ın osilatörünün ölçeğindeki aşırı-alım ve aşırı-satım bölgeleri -20 ve -80 değerlerinden çizilmiştir.

Zaman Çevrimlerine Bağlı Olarak Zaman Döneminin Seçimi

Larry Willams'ın %R'sinin bir diğer özelliği ana piyasa çevrimleriyle yakından ilgili olmasıdır. Çevrim uzunluğunun 1/2'si gibi bir zaman dönemi %R'de kullanılır. 14, 28 ve 56 gibi takvim günlerine bağlı olarak 5,10 ve 20 günlük dönemler kullanım için önerilebilir. Wilder'ın RSI'si gibi Willams'ın %R'si de 28 günün yarısı olan 14 günü kullanır.

28 takvim gününün (20 işlem günü), önemli bir aylık çevrim gününü temsil ettiğini ve bu çevrimle diğer sayıların iç ilişkide olduğunu söylememiz yerinde olacaktır. 5 günlük stokastik değerinin popülaritesi, 10 günlük momentum ve 14 günlük RSI, geniş şekilde 28 günlük çevrime dayanır ve bu çevrimin değerinin 1/4 ve 1/2'sini ölçerler.

Kaynak : Ekonomi

http://www.finans.ekibi.net adresine taşındık.
Sorularınızı ve mesajlarını yeni siteye gönderebilirsiniz.
Finans Ekibine mesaj yazabilmek için ücretsiz üye olmanız yeterlidir.

Ben Kimim? Diğer borsa forumlarında VOBiX ve ToKoBa'dan başka üyeliğim bulunmamaktadır.

12-05-2007 15:46:01 PM
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
ToKoBa
www.Tolga.Kosturan.Com

Grup Administrators
Durum: Çevrimdışı
Rep Gücü: 3
William's R% Göstergesi WR% (William's Range)

William's R% sadece aşırı alım-satım bölgelerinin belirlenmesinde kullanılan kısa vadeli bir göstergedir. tavsiye edilen gün sayısı 14 gündür. Bu gösterge çok erken sinyal ürettiği için yükselen trendlerde yalnızca Al sinyallerini, alçalan trendlerde ise yalnızca Sat sinyallerini dikkate almak gerekir. Göstergedeki yön değişikliğinin kesinleştirmek için, fiyat grafiği veya diğer orta/uzun vadeli göstergeler tarafından da onaylanması beklenir -20 ekseninin üstü aşırı alım, -80 ekseninin altı ise aşırı satım bölgesidir.
Kaynak : Forex Signals Turkey

http://www.finans.ekibi.net adresine taşındık.
Sorularınızı ve mesajlarını yeni siteye gönderebilirsiniz.
Finans Ekibine mesaj yazabilmek için ücretsiz üye olmanız yeterlidir.

Ben Kimim? Diğer borsa forumlarında VOBiX ve ToKoBa'dan başka üyeliğim bulunmamaktadır.

18-08-2007 14:48:08 PM
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla  Konu Gönder 

Bu Konuyu Görüntüleyenler
 1 Misafir

Yazdırılabilir Bir Sürümü Görüntüle
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Üye Ol | Bu Konuyu Favorilerime Ekle

Forumlar Arası Geçişi
İletişim | Forum Ekibi | Yukarı Dön | İçeriğe Dön | Arşiv | RSS Syndication | © 2002-2007 MyBB & MyBB Türkiye & TOLGA KOŞTURAN Powered by  MyPagerank.Net

hosting Toplist site ekle iyi hit siteler

Yasal Uyarı : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.