wWw.Finans.Ekibi.NET adresine taşındık.
Tarafsız ve küçük yatırımcıyı koruyan eğitici yorumlarımızla Finans Ekibindeyiz.
IMKB, VOB, FOrex, BES kısacası Ekonomi ve Borsa ile ilgileniyorsanız; sizi de bekleriz.
Trader'ın Spot ve Vadeli U30 Kısa ve Orta Vadeli Elliott Dalga Yapısı Analizleri
trader (saraylı)'nın Elliot Dalga Prensiplerine dayanan kısa ve orta vadeli spot 30 endeksi analzilerini toplu halde buradan takip edebilirsiniz. Analizler VOB Takip Sayfası 2008'de yapılmaktadır.
http://www.finans.ekibi.net adresine taşındık.
Sorularınızı ve mesajlarını yeni siteye gönderebilirsiniz. Finans Ekibine mesaj yazabilmek için ücretsizüye olmanız yeterlidir. Ben Kimim? Diğer borsa forumlarında VOBiX ve ToKoBa'dan başka üyeliğim bulunmamaktadır.
Bu Mesaj 11-03-2008 11:02:24 AM değiştirilmiştir. Değiştiren... : VOBiX.
RE: Trader'ın Spot ve Vadeli U30 Kısa ve Orta Vadeli Elliott Dalga Yapısı Analizleri
trader Yazılan:
MesajSistemlerin de açılışta sata geçip terse düştüğü ,hem de hemen hemen tümünün,sistemciler için ters bir gün oluyor,ama iyiki sistemler var, hemen yine ters sinyali verip en azından terse düşmüş pozisyonu kapattırıyorlar.Böyle anormal günlerde ,terse düşünce hemen sistemlerden vazgeçmemek gerek,misal Bıcırık karı bugünkü stopuyla belki biraz geriledi,ocak ayında 6150 puan olan kar bugünkü stopla 4475 puana geriledi,ancak 60.500 den yaptığı kısa ile şu anda zararını geri almış durumda.Sistemden vazgeçmemeli derim.
Şu anda saatliklerde tüm sistemler satta ve al verecek halleri de kalmamış durumda,al ya da sat herhangi bir sinyal alındığı takdirde kontrat sayımızı dolayısıyla kaldıracı ,Para Yönetimi ilkeleri çerçevesinde ayarlarsak ve sistemli çalışırsak,terse düşsek bile bundan çok etkilenmeyiz.Bir defa ilk tedbir olarak ,bu tip dalgalarda kaldıraç oranı kesinlikle 5 in altında olmalıdır,diye düşünüyorum.
Dalga Analizi açısından bu tip sert düşüşler ,benim izlediğim ov'li dalga yapısına gayet uygundur, bu dalga yapısını nette yaklaşık 1,5 yıldır yazıyorum ve benim yüzümü kara çıkartmadan ilerlemeye devam ediyor...Bu ov'li dalga yapısını ve kısa vadeli dalga yapımızı uygun bir zamanda foruma göndereceğim.Yalnız baştan şunu söylemek isterim,işlemler mekanik sistemlerle yapılmalıdır,dalga analizinin verdiği dalga yapılarının amacı bize gelecekle ilgili bir vizyon vermek olmalıdır.
Sorularınızı ve mesajlarını yeni siteye gönderebilirsiniz. Finans Ekibine mesaj yazabilmek için ücretsizüye olmanız yeterlidir. Ben Kimim? Diğer borsa forumlarında VOBiX ve ToKoBa'dan başka üyeliğim bulunmamaktadır.
Bu Mesaj 11-03-2008 11:23:29 AM değiştirilmiştir. Değiştiren... : VOBiX.
U30 Spot piyasaya ait ov 'li ve kv'li Elliott Dalga Yapısı'nı , kapanıştan sonra geceleyin bu topikte ayrıntılı olarak yayınlayacağım...
Daha önce dediğim gibi dalga analizinin verdiği bu dalga yapıları benim subjektif değerlendirmem sonucu ortaya çıkan çalışmalar olup,kesinkes doğru olmaları mümkün değildir,piyasanın nereden gelip nereye gittiği hakkında bir olasılıklar zinciri sunarlar.
Trading işlemleri bu sitede de yol gösterildiği gibi kesinlikle trading sistemleri ile yapılmalıdır.Bu sistemlerle işlem yapılırken yine Para Yönetimi,Risk Kontrolü ve Disiplin konuları çok önemlidir...
Bu Mesaj 11-03-2008 11:25:06 AM değiştirilmiştir. Değiştiren... : VOBiX.
Yukarıda U30 spot piyasanın geçen yıl yaptığı 39851 dibinden itibaren,günlük grafiği var.Bu dibe 2003 ten beri oluşan yukarı trend dalgasının 4.alt dalga sonu diyoruz.Piyasa bu dip üzerinde 5. ve son dalgasını çizmekte.
5.dalganın da alt dalga sayımı bu grafikte görülmekte,2.alt dalgası bir zigzag düzeltme idi,alternasyon kuralına göre ,3. alt dalgadan sonra başlayan ve içinde bulunduğumuz 4.alt dalga ,bu yüzden daha önce de nette belirttiğim gibi,bir yassı düzeltme olmak durumunda idi,daha doğrusu öyle olması yüksek ihtimal idi.
Bu 4.alt dalganın da a ve b alt dalgalarını bitirdik ve yukarıdan c alt dalgasına başladık,c nin yıkıcı bir dalga olması gerekirdi ve öyle de oluyor.Doğal hedefi bir önceki 3.4 alt dalga dibi olan 53871 seviyesi civarıdır.
Şu halde içinde bulunduğumuz c dalgası ve dolayısıyla 4.alt dalga için ov li hedef spot 53871 civarıdır.ov li hedef diyorum ,oraya hızla inmek durumunda değil,belli bir zaman alabilir ve vadeli piyasa için bu ov li dip kabaca 53.000-54.500 aralığıdır.
Bu rakamların trading amaçlı değil fakat piyasanın nereden gelmekte ve nereye gitmekte olduğunu anlatan rakamlar olarak alınmasını rica ederim.
Biraz sonraki gönderide kv li en olası dalga yapısını izah edeceğim.
Bu Mesaj 11-03-2008 11:30:26 AM değiştirilmiştir. Değiştiren... : VOBiX.
Bu grafikte ise ,bu defa spot değil de Şubat vadeli piyasanın 60'lık grafiğini görüyorsunuz.Bir önceki grafikte en son b dalgası olarak işaretlediğim tepe,bu grafikte de en solda ve yukarıda gözüküyor.Dolayısıyla saatlik bu grafik ,yalnız içinde bulunduğumuz yassı 4.dalga düzeltmesinin c alt dalgasını gösteriyor.
c.1 ve c.2 dalgalarının bitmesinden sonra,aşağı yönlü c.3 başlamış,c dalgasının en sert bölümü olan bu dalga,c.3.1 ve c.3.2 alt dalgalarını çizdikten sonra aşağı yönde en sert bölümü olan c.3.3 ü 73.300 den beri yapıyor.
Şu halde ,şu an c.3.3 içindeyiz , c dalgasının en sert yerindeyiz,c.3.3 ün de sonlarına yaklaşmış olduğumuz gözüküyor.
Geçtiğimiz cuma günü yukarıda test ettiğimiz 63.250 tepesi ,muhtemelen c.3.3 dalgasının 4.alt dalgası olan c.3.3.4 idi.Grafikte onu işaretlemedim.Buralardan yukarı yönlü hafif bir tepki gelse bile ,
c.3.3 dalgası henüz bitmediğinden bütün uzun pozisyonlar tehlikeli olmaya devam ediyor.
Bir tepkiden sonra c.3.3 dalgasının aşağıda vadeli 56.000-57.000 bandında bitmesi mümkün olabilir.Ancak c.3.3 dalgası bittikten sonra yukarı yönlü c.3.4 dalgası gelebilir ve bunun da hedefi cuma günkü tepe olan 63.250 civarı olabilir.Şu anda yukarı tüm kuvvetli hareketlerde 63.250 civarı ciddi direnç bölgesidir.
Grafikteki osilatörde henüz bir pozitif uyumsuzluk yok,bu daha diplerin geleceğini gösteriyor.Standard hata kanalından son aşağıya savrulma ise c.3.3 dalgasının sonlarına yaklaştığımızı gösteriyor.Kanalın içine girmek için yukarı bir tepki mümkün.
Şu halde,yarından itibaren yukarı hafif bir denemeden sonra 56.000-57.000 bandında bir dip ve sonra 63.250 civarına daha kuvvetli bir tepki bekliyorum.
Dalga yapısı olarak en önemli olasılığım şu anda budur eğer bunda bir değişiklik olursa yazarım,başka bir deyişle bu söylediklerim tabi ki yanlış ta çıkabilir,lütfen bunu unutmayın!
Bugün seans sırasında bahsettiğim gibi trading sistemlerle trade etmeyi asla ihmal etmeyelim,ben de EWP dan anladığım halde sistem kullanıyorum ve bu arada Para Yönetimi 'ni de ihmal etmeyelim.
Bu Mesaj 11-03-2008 11:31:23 AM değiştirilmiştir. Değiştiren... : VOBiX.
Selamlar sn. trader,
bir üstteki XU030 grafiğinde ve daha üst vadeli sayımınızda yassı için (muhtemelen expanding) yassının b dalgasını bir önceki 75444 zirvesi yerine 75007 yi aldınız.? sadece merak ve geçmiş ew ilgimden soruyorum. A veya C aşağı doğru itki nasılsa...
beni asıl kaygılandıran bizim XU100 endeks tarihimizdeki alt trend kanallarını kırılması ve buna ait düzeltmenin nerede biteceğinin artık kestirilemez bir yerde olması..
60 lık içinde 5 liklere bakınca yarın artık bitmeli (veya bitmiş) iç C ve yükselen 1 için çalışmalı..
yoksa diğeri 39.XXX leri gözüne kestiren bi XU100..
Önceki sayımımda 75444 alıyordum yassının b dalgası tepesini,ama bu sefer de sonra başlayan c dalgasını rahat sayamıyordum,b dalgası tepesini 75007 olan yerde alınca c dalgası daha oturdu,bu durumda 75007 başarısız b.c.5 dalgası tepesidir.Esasında bu tepeler ikili tepe olduğundan birbirine yakın ve hangisinin b dalgası tepesi olduğu şu aşamada çok da önemli değil.
Alt trend kanalının kırılmasından ziyade ,53871 3.4 dalgası dibindeki bölge eğer ov de aşağı güçlü kırılırsa o zaman sorun var demektir,kanalların kural değil sadece rehber ilke olduğunu unutmamak gerek, ikinci grafik analizimde belirttiğim gibi 63.250 ye doğru c.3.4 tepkisi gelmelidir.
Bu Mesaj 11-03-2008 11:33:04 AM değiştirilmiştir. Değiştiren... : VOBiX.
Trend dönüş mesafesi ve sayımında bir özellik taşıması bakımından ew cileri ilgilendiren bir konudur bu, hemde en önemlisi.. itki nerden başlıyor??
-itki nerden başlar? bir öceki ters 5 ten mi yoksa C = 1 midir..
itki başladığı yerden mi başlar..
Günaydın herkese,
Sn. olex,
Genişleyen yassının b dalgası tepesini ha ilk tepe almışsınız ha ikinci tepe almışsınız ,ikisi de sayısal olarak birbirine çok yakın olduğundan,ikinci grafiğimdeki c.1 ,c.2,c.3.1,c.3.2 ve içinde bulunduğumuz c.3.3 dalga etiketlemeleri değişmiyor,sonuçta c ile 5 parçalı bir impulse içindeyiz.
Bunu yukarıda demek istemiştim,siz tabi istediğiniz gibi sayabilirsiniz,ew cilerin sayım konusunda çeşitli alternatifleri içeren özgürlüğü her zaman var...
Bu Mesaj 11-03-2008 11:35:01 AM değiştirilmiştir. Değiştiren... : VOBiX.
OV li sistemlerim satta ,saatlik kısa vadeli sistemlerim satta ,piyasa sert düşüşe 5000 puandan fazla çıkışla sert karşılık verdi,ama teknik açıdan bu sabah oluşan dipte önemli osilatörlerde pu(=poz.uyumsuzluk) yok ,bu da önümüzdeki günlerde 53.775 altında dip yapmamız olasılığını kuvvetlendiriyor.
Piyasa fed kararı filan derken dipten yaptığı tepkiyi 58.975 te bitirmiş olabilir.
Dalga Analizi açısından c.3.3 dalgasının son bir parçası aşağı yönlü kalmış olabilir.Piyasa hiçbir dalgasını unutmaz.
İki gündür piyasa için söylenecek fazla birşey yok,kendini yeterince ifade etti...
59.175 te bir daha tepe yapıp tepki dalgasını bitirdik, şu anda içinde bulunduğumuz dalganın ismi c.3.3.5.5 olmalı,yani aşağı sert c.3.3 dalgasının son parçasını yapıyor olmalıyız ve yukarıdaki yazıda belirtmiş olduğum gibi 53.775 altında dip yapma olasılığı yüksek...
Bekleyelim ve görelim...
Bu Mesaj 11-03-2008 11:38:18 AM değiştirilmiştir. Değiştiren... : VOBiX.
Geçen analizimizde içinde olduğumuzu belirttiğim c.3.3 dalgası bütün haşmetiyle son üç gündür devam etti ve bugün 53.800 dibini görerek bitmiş olabilir.Bu dalga yaklaşık 25 gün sürdü ve yukarı yönde nefes aldırmadı.c.3.3 eğer umduğum gibi sona erdiyse ,bu dalganın düzeltmesi olan c.3.4 yukarı yönde başlamalı ve hedefi de %38 ve%50 Fibonacci hedefleri olan 61.300-63.500 bandıdır.Bu hedef grafikte elips içindeki bölgedir.
Bu dalga bir a-b-c düzeltmesi şeklinde 3 parçalı bir yapıyla yükselmelidir.Yaklaşık hareketi de grafikte çizdim.Special TRIX adlı indikatörümüz saatlik grafikte pu verecek şekilde(bir kademelik yeni dip yapmamayı önemsemiyorum) duruyor.
Trading sistemi olarak koyduğum Breakout adlı ov li sistemimdir,bu sistem bir süredir dalgayı sanki benle beraber sayıyor ve köşe noktalara okları koyuyor.Tabiki şu anda satta.
Şu anda kv liler de satta,ama eğer yukarı hareket başlarsa ala sırayla geçecekler ve hedef te büyük olasılıkla yukarıda belirttiğim aralık olacaktır.Ben bu analize rağmen sistem sinyali ile hareket etmenizi öneririm.
Yukarı hareketin volatilite açısından biraz daha rahat olacağını yani düşeceğini umuyorum,eğer son 3 gündeki gibi bu iş devam etse herhalde yapılamaz olurdu...
Bu Mesaj 11-03-2008 11:38:59 AM değiştirilmiştir. Değiştiren... : VOBiX.
Yüksek volatilite devam ediyor,açılış çok yüksek idi.En sevindiğim şey ,c.3.3 dalgasının bitmiş olması yoksa hep aşağı gidecek bir dalga içinde olabilirdik.
Dün akşam verdiğim dalga yapısı geçerliliğini koruyor ,hatta şu ana kadar hareketle geçerliliği daha da kuvvetlendi.
Saatlik sistemlerim de ala geçti,Bıcırık ta alda,hareket daha devam ederse ov li sistemler de ala geçecektir.
Herşey gönlünüzce olsun...
Bu Mesaj 11-03-2008 11:53:46 AM değiştirilmiştir. Değiştiren... : VOBiX.
Daha önceki analizimde c.3.4 dalgasını yaptığımızı söylemiştim ve bunun da b alt dalgasıyla 56.000 civarına
bir geri çekilme beklediğimi belirtmiştim,beklediğimden daha kuvvetli 55.000 e geri çekildik.Kısada olmamız
gerektiğine göre daha iyi oldu,sistemler de sattaydı.
b dalgasının bitmiş olma ihtimali yüksek gözüküyor.Eğer bitmiş ise ,c.3.4 dalgasının c alt dalgası
ile ,daha önce söylediğim gibi c.3.3 dalgasının %50 ve %38 arası düzeltme bölgesi olan 61.300-63.500
aralığı ,bizim c.3.4 tepkimiz için hedef olacaktır,aynı zamanda bu bölge olası yükselişlerde direnç
teşkil edecektir,diye düşünüyorum.
kv li tüm sistemler ve ov li sistemler sat pozisyonunda,en iyisi girişi ,kv li sistemlerin al sinyaliyle
yapmak uzun için.
Herkese aydın günler olsun,
b dalgası bitmiş ise demişim ,ama bitmemiş ve 53.600 e düşerek dün bitirmiş olmalı, bu durumda artık
c dalgası başlamış olmalı ve hedefi de yukarıdaki gönderide dediğim 61.300-63.500 bandında bir nokta
olmalı.
Bir yerde bu tepki daha önceki sert düşüşlere karşı geliyor ve şu andan itibaren yukarıda belirttiğim banda
kadar uzun pozisyonlar daha fazla güven verebilir.
Sistemler de bu durumu teyid ediyor,Bıcırık ve saatlik önemli sistemlerim hepsi ala geçti...
Bu Mesaj 11-03-2008 11:59:43 AM değiştirilmiştir. Değiştiren... : VOBiX.
Dün sistemlerin 57.625 ten beri yoğun bir şekilde sat sinyali vermelerinin ne kadar haklı gerekçelere dayandığı, bu sabah itibarıyla ortaya çıktı.Bir günde 5000 puanlık marj yakaladılar..Ciddi kar yazdırdılar..
Dalga analizi açısından bir geri çekilme öngörmüştüm ama bu kadar şiddetli olacağını düşünmemiştim,Allahtan sistemler var ..Netice olarak vadelide yeni dip gelmesiyle dalga sayımımız değişti,c.3.5=c.3 dalgası dibini yapmamız sözkonusu,öyle gözüküyor.Dibin bitmesiyle yukarı yönlü c.4 dalgası başlamalı..
Her zaman söylediğim gibi yukarı başlayacak bu dalgada da kısa vadeli sistemlerin al sinyali ile girmek gerekir..
Bu Mesaj 11-03-2008 12:00:57 PM değiştirilmiştir. Değiştiren... : VOBiX.
RE: Trader'ın Spot U30 Kısa ve Orta Vadeli Elliott Dalga Yapısı Analizleri
Dalgayı ben çizsem ,çok önce bitirirdim ,öyle 7 zararlı işlemi beklemeden.
İnanın bilemiyorum,ama bazı kanaatlerimi söyleyeyim:
Bu yatay hareket beklenmedik şekilde uzun sürdü,dalganın burasında bu kadar uzun bir yatay hareket beklememiştim.
Dalga Analizi açısından 50.425 ten yukarı gelen bu hareket 4.a ya da 4 ün tamamı olabilir.Ve şu an üç dalga yapısı alternatifi var ve hangisinin çalıştığını bilmiyorum.
1)Eğer bittiyse 4.a ,4.b ile daha önce belirttiğim 53.000 civarına sarkma gelmeli.
2)Yok eğer bu 4 ün tamamı ise,o takdirde yine aşağı 50.425 altında bir dip yapmak için gitmeliyiz 5.dalga ile.
3)Yok eğer 4 henüz bitmediyse ,50.425 ten başlayan bu hareket,58.500 ü de kırarak daha yukarı devam edebilir.
Alternatifler bunlar,ama yatay hareket daha fazla bizi zorlamadan bir tarafa gideriz inş...
Dün ,Dalga Analizi ile yaptığım çalışma sonuçlarına göre demek ki,vadeli için 3 alternatif dalga yapısı var.Bunlardan ilki 53.000 civarına düşüşü,ikincisi 50.000 civarına düşüşü ve üçüncüsü ise 61.000 civarına çıkışı öngörüyor.
Olasılık teorisi açısından değerlendirirsek, %67 olasılıkla aşağı ve %33 olasılıkla yukarı yönümüz.
Yine ,eğer aşağı gidersek 53.000 e gitme olasılığı %100 gibi,ve 50.000 e gitme olasılığı %50 gözüküyor.
Aşağı dönme olasılığının daha yüksek olması bugün yukarı bir miktar gidişi engellemez,Nisan vade 58.450 üzerine gidebilir.
Sistemin ,yukarıdan dönüşte ilk sat sinyali ,önem kazanıyor.
Son 15 gündür yaptığım piyasa yorumları yukarıda duruyor.Üç alternatif dalga yapısından ilkönce yukarı gideni eledik ,düşüşle beraber.
Sonra aşağı b dalgası ya da 5. dalga yine aşağı alternatifleri kaldı,5.dalganın daha ağır bastığını ve muhtemelen 50.000 civarına düşüş olabileceğini söylemiştim.
b dalgası da 52.000-53.000 bandına gidebilir demiştim,nitekim dipte son 52.625 ten dönmüş durumdayız yukarı...
Bugün şu andaki manzara,aşağı düşüşün 5.dalga değil de b dalgası olması yönünde,b dalgası eğer 52.625 te bitmiş ise ,buralardan yukarı yönde başlamış olan 4.c dalgası ,geçen sefer zorlandığı 58.500 ü de kırarak 61.000 civarına kadar gidebilir.
4.dalga ,aşağı sert düşüşün gerçekleştiği 3.dalganınyukarı yönlü tepkisi olup ,3.dalganın zamansal uzunluğu ve şiddeti gözönüne alındığında,dediğim dalga yapısının geçerliliği kuvvetleniyor.
Sistem sinyallerimiz esastır,bakalım nolacak?
Strateji = Sistem+ Para Yönetimi+ Risk Kontrolü+ Stres Yönetimi+ Disiplin
RE: Trader'ın Spot ve Vadeli U30 Kısa ve Orta Vadeli Elliott Dalga Yapısı Analizleri
Yukarıda yazmış olduğum dalga analizi ile piyasa yorumunda ,4.c dalgası ile 61.000 civarına gitmemizin alternatifi ,içinde bulunduğumuz dalganın 5. dalga olma durumudur,bunu söylemeyi unutmuşum,bu durumda 50.425 altında dip yaparız,ama bu şıkka şu an için daha az şans tanıyorum.2 dalga yapımız var yani...Dalga analizi ile yapılan yorum bir tahmindir,trade için sistem sinyallerinin uygulanması gerekir!!
RE: Trader'ın Spot U30 Kısa ve Orta Vadeli Elliott Dalga Yapısı Analizleri
Yukarıda spot U30 un günlük grafiği var.Daha önce yayınladığım dalga sayımı,4. dalga içinde olduğumuzu söylüyordu,fakat 51838 1.dalga tepesinin aşağı geçilmesi ile daha önce verdiğim sayım yukarıdaki gibi değişmiş oldu.
Yeni sayıma göre 1.11.2007 de görülen 75007 tepesi tarihi zirvemiz olmakta,bu tepenin başarısız 5. dalga tepesi olması,arkasından gelen ayı piyasasının büyüklüğüne işarettir.
Artık belki de bizim ömür sürelerimiz içinde,bir daha bu zirve değeri görülmeyebilir.
Tepeden itibaren başlayan dalga düzenli bir impulse olarak yürüdüğü gözlemlenmekte.Bu tepeden başlayan dalga,maalesef çok düşük endeks değerlerini hedefleyebilir,şu anda düşüşün tamamı için bir hedef vermek istemiyorum.
Oluşacak tüm yukarı tepkiler 60000-62000 spot değerinde sona erebilir bu dalga yapısına göre,şu halde kaldıraçsız piyasa için bu değerler ,hisselerin satılıp nakite geçilmesi gereken son değer olabilir.
Genel dalga yapısının bilinmesi açısından ve dalga sayımı değiştiğinden bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim,bu forumun sakinleri olarak bizler tabiki sistemlerimizi kullanarak VOB 'da işlemlere devam edeceğiz,ama "büyük resim" aklımızın bir yerinde olmalı.
Dalga Yapısında bir değişiklik zaman içinde ortaya çıkarsa ,doğaldır ki ,yenilenecektir.
RE: Trader'ýn Spot U30 Kýsa ve Orta Vadeli Elliott Dalga Yapýsý Analizleri
trader Yazılan:
Yukarýda yazmýþ olduðum dalga analizi ile piyasa yorumunda ,4.c dalgasý ile 61.000 civarýna gitmemizin alternatifi ,içinde bulunduðumuz dalganýn 5. dalga olma durumudur,bunu söylemeyi unutmuþum,bu durumda 50.425 altýnda dip yaparýz,ama bu þýkka þu an için daha az þans tanýyorum.2 dalga yapýmýz var yani...Dalga analizi ile yapýlan yorum bir tahmindir,trade için sistem sinyallerinin uygulanmasý gerekir!!
Ãyi haftasonlarý,
Ãki dalga yapýmýz vardý:Daha olasý gördüðüm ,4.c ile 61.000 e gidiþ ve daha az olasý gördüðüm 5. dalga ile 50.000 civarýna düþüþ.
Aþaðý geldiðimize göre daha az olasý gördüðüm dalga yapýsý, tahakkuk etmekte gözüküyor.Bu durumda 76.000 lerden baþlayan ve bir impulse olarak aþaðý yürüyen düþüþ dalgasýnýn sonlarýnda olduðumuz gerçeði sözkonusu.Buna göre ,tüm yukarý hareketlerde 60.000-62.000 bandý direnç olacaktýr.
Ãki dalga yapýsýnýn bulunmuþ olmasý bu durumda dalga analizi ile trade yapmayý bazen imkansýz kýlýyor.Onun için trading sistemi kullanýyoruz.
Sistemler ise 54.000-53.375 arasýnda yoðun olarak sat sinyali verdiler.Ãu anda çoðu hala sat pozisyonunu korumaya devam ediyor.
Bakalým,yeni haftaya umutla bakýyoruz...
RE: Trader'ýn Spot ve Vadeli U30 Kýsa ve Orta Vadeli Elliott Dalga Yapýsý Analizleri
Herkese güzel günler dilerim,
50.000 li seviyelerin ,bu dalga yapýsýyla muhafaza edilmesi yönündeki görüþüm,iki gündür oluþan yukarý hareketle,teyid edilmekte.
Daha önceki yazýmda belirtmiþ olduðum,76.000 li seviyelerden aþaðý gelen ve yaklaþýk 4 ay süren impulse türü dalganýn 50.600 de dip yapmýþ olmasý muhtemel...
50.600 üzerinde zamana yayýlacak orta vadeli bir çýkýþ dalgasý ,baþlamýþ olabilir ve bu dalga ,aþaðý gelen impulse ' ýn yukarý yönlü tepkisi olacaktýr (a1 ve a2)
Ãu anda bu yukarý hareket için iki dalga yapýsý alternatifi var ve bunlarý sonraki mesajýmda daha sonra belirteceðim.
Sistemlerime gelince ov'li Breakout dahil 3 ü de kapanýþ itibarýyla al konumundadýr.
RE: Trader'ýn Spot ve Vadeli U30 Kýsa ve Orta Vadeli Elliott Dalga Yapýsý Analizleri
Sn Trader
"Ãu anda bu yukarý hareket için iki dalga yapýsý alternatifi var ve bunlarý sonraki mesajýmda daha sonra belirteceðim."demiþsiniz.
Dalga analizine göre hedef yapýnýn neresi olduðu hakkýnda bilgi verebilir misiniz? Ãimdiden çok teþekkür ediyorum...
akins3 Yazılan:
Sn Trader
"Ãu anda bu yukarý hareket için iki dalga yapýsý alternatifi var ve bunlarý sonraki mesajýmda daha sonra belirteceðim."demiþsiniz.
Dalga analizine göre hedef yapýnýn neresi olduðu hakkýnda bilgi verebilir misiniz? Ãimdiden çok teþekkür ediyorum...
Simdi önümüzde iki alternatif yapý var ve bunlarýn ikisi de 50.600 üzerinde yukarý yönlü.
1)Ãçinde bulunduðumuz aþaðý impulse dalganýn 4. alt dalgasý bitmemiþ olabilir.4. dalga eðer bir regular flat olacaksa ,bunun b alt dalgasýyla 50.600 e geldik ve c alt dalgasýyla 58.500 e kadar çýkmamýz gerekir.
2)Ãkinci yapýmýz ise ,aþaðý impulse dalganýn (76.000 dan gelen) 5. alt dalgasýnýn 50.600 de bittiðini söylüyor.Bu durumda ; 76.000 -50.600 düþüþünün komple düzeltmesi olan a.2 dalgasý yukarý yönlü baþlamýþtýr ve bunun da ilk alt dalgasý olan a.2.a yý çiziyoruz.
a dalgasý muhtelen 56.000-58.000 bandýnda bir yerlerde bitebilir.
Her iki dalga yapýsýnýn kesiþim kümesi þu anda,56.000-58.000 bandýný vermektedir.