wWw.Finans.Ekibi.NET adresine taşındık.
Tarafsız ve küçük yatırımcıyı koruyan eğitici yorumlarımızla Finans Ekibindeyiz.
IMKB, VOB, FOrex, BES kısacası Ekonomi ve Borsa ile ilgileniyorsanız; sizi de bekleriz.
EW analizlerinin her dalganın tek bir yorumu olmadığını ve her sayımcının dalga sayımlarının başlangıç ve bitiş noktalarının değişebileceğini, sayımların dalganın ortasında değiştirilebileceğini, hatalı sayımların da olabileceğini baştan hatırlatalım ki daha sonra "hani bu c3tü neden c4 diyorsunuz, hani düşüş dalgası gelecekti trafiğe mi takıldı?" gibi anlaşmazlıklar çıkmasın.
trader'ın da dediği gibi birebir trade amaçlı değil trade işlemlerine yardımcı olması açısından kullanılması daha sağlıklı olacaktır.
Sayın olex ve trader, Lütfen yanlışsam düzeltin, eksik isem ekleyin. Konuya oluşacak talebe bağlı olarak menüye eklenecektir.
değişik fotoğraf sunucularıyla uğraşırken en sonunda başardım sanki,
EW sayımlarının alternatifi çoktur esasen, bu geriye doğru dönünce tüm yapının etiketini değiştirmek gibidir. Avantajı ise vade konusunda tutarsız olmaması (bana göre), her iç vadede de doğru sayılırsa projeksiyon tutarlı olur.
Selamlar, iyi niyet mesajları için hepinize teşekkür ederim.
Başlarken, Elliott dalga sayımları ile yapılan analizlerin tutarlılığı konusunda kaygılara katıldığımı ve bu analizlere dayanarak ortaya konan projeksiyonların ve sonraki dalga tahminlerinin çok fazla olasılık içerdiğini de söylemek isterim.
5 dalgalık itki ve sonrasındaki düzeltme ile tamamlandığı söylenen bir Elliott çevirimi piyasalarda teoride olduğu gibi net olarak gözükmediği gibi kuralları içinde yapılan etiketlemeler dahi tartışma konusu olabilmektedir.
Net olarak 5 dalgadan oluşan bir itki tespit edilmiş olsa dahi ondan sonra başlayacak düzeltme için birçok olasılık hemen vardır, ayrıca düzeltme için sadece bir yapı öngörmekte yeterli değildir. örnek vermek gerekirse; zigzag şeklinde bir düzeltmenin sona erdiği tespit edilmişse bile bu düzeltmenin bittiği anlamına gelmez. yapının ikili veya üçlü zigzag olması veya ilk zigzag ın daha yeni başlamış yatay üçgenlerin ilki olması ihtimalleride en başından mevcuttur.
Kompleks yapılar ve sayımlarla ilgili yorumlar tartışmalar mekanik sistemlerin tersine bu Analiz yönteminde çok daha fazladır.
Yinede bu kadar karmaşık sayımları ve olasılıklarına rağmen dalga derecesi kavramı ilerleyen piyasa hakkında sağlıklı ve tutarlı ipuçları elde etmek de mümkündür.
Teknik Analize tam olarak hakim olmasamda son dönemde bende bazı temel göstergeleri dalga sayımlarında destek olarak kullanmaktayım. Piyasalarda sürekli kazandıran mükemmel bir sistemin olmadığını, onu bulmaya çalışmanın ise zaman kaybı olduğuna, hemen hepsinin zayıf ve güçlü yanları olduğuna inanan biri olarak piyasanın durumu ile ilgili olasılıkları ew penceresinden olasılıkları ortaya koymaya çalışacağım.
Bunu yaparkende bazı teknik göstergelerden de yararlanabileceğimi, konu ile ilgili deneyimli-deneyimsiz arkadaşların katılımı buradaki motivasyonu artırır diye düşünüyorum.
Bol kazançlar.
kısa vade de 5 daklık grafikte dikkatimi çeken durum; herhalde Py de karar veremedi yada gücü yetmedi itkiye devammı etsem yoksa yeni dipler mi yaptırsam diye. Bu arada bu Py kimdir,nedir ben bi türlü bilemem, ünlü bir traderin bir lafı vardı : "piyasa en büyük oyuncusundan bile daha büyüktür" der..
Evet yukarı doğru bir itki görünümü daha ağır basıyor.Aşağıdaki grafikte ise yine olasılıkları yazdım. Bugün de takip sayfasında da bahsetmiştim malum 57900 civarındaki direnç bölgesine çok yakınız.
Selamlar, güncel grafiğe şimdi bakabildim, 57.000 seviyesinin kırılması iyi olmamış. şimdi dünkü yükseliş ile ilgili sayımımızda ve dolayısıyla 2orB diye etketlediğimiz sayımı değiştirebileceğimiz anlamına geliyor.
hemen üstteki mesajda yazdığım düzeltmenin genişleyen yassıya dönüşme ihtimali (yada üçgene) olasığı yükselmiştir.
bu ikili grafiğin üstteki sayımına göre yeşil 2 hedefi daha aşağılarda olabilir alttakinde iç itkiye ait düzeltme 58025 gibi birmiş olabilir.
Görüldüğü gibi EW sayımları har zaman birçok farklı olasılıkları barındırmakta, önemli olan hangi seviyede hangi sayımın davre dışı kalacağını ve yeni olarak neyin gündeme geleceğini akılda tutmak gerekiyor.
Trade açısından bugün 58400 seviyesi hem yükselen trend üst kanalıydı ve hemen oralarda 5 lik vadelide, derecesi ne olursa olsun 5 dalga tamamlanmıştı..
004 nolu grafik güncellemesi, ilk seansı kısmen ama 2. seansı hiç izleyemedim. 56297 ler görülmüş, 5 lik itki varsayımları çöpe gitmese de hemen açılışta kanal dışına sarkma olmuştu..
Arkadaşlar, Vadeli piyasanın EW açısından analizini yapmaya çalışmak göründüğü kadar kolay değildir.
ben zaman zaman spottan destek alırım paralell sayabilirsem kuşkum kalmaz. ancak vade sonlarına yakın (bir meta değişimi de olduğundan, barlar yan çizer) EW açısından zorlamak hatalı olur.
Çünkü ew kuralları açısından kesinlikle kitlesel ve itkisel davranış modeli gerektirir, Dün akşam vadelide saydığım büyük Yassı tehlikesi ile spot piyasa farkıydı , son günlerdeki makas değişimleri, (genelde tutarlı ve derinliği olan lehine gelişir)
Spot030 a bakınca iç itkiler sağlam ve hedefi 62.091
(TA içinde Tobo)
Yasal Uyarı :
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.