wWw.Finans.Ekibi.NET adresine taşındık.
Tarafsız ve küçük yatırımcıyı koruyan eğitici yorumlarımızla Finans Ekibindeyiz.
IMKB, VOB, FOrex, BES kısacası Ekonomi ve Borsa ile ilgileniyorsanız; sizi de bekleriz.
Nisan öncesinden daha fazlasýyla Finans Ekibi'ndeyiz.
Gelen yükseliþler aldatýcý mý yoksa gerçek mi?
Platin, Býcýrýk, Test, Medium ve Yüzlük sistem alýþ bölgesinde mi satýþ bölgesinde mi?
Platin sistem neden kolay kolay alým bölgesine giremiyor?
Hangi grafikte hangi formasyon var? Çalýþmasý için ne olmalý ne olmamalý?
Piyasada bir haber var ama nasýl deðerlendirirm? Hangi hisselere olumlu hangilerine olumsuz yansýr?
VOB Yorumu
Vadeli iþlemler borsasý piyasasýnda 690,922,175 ytl iþlem hacmi gerçekleþirken, piyasadaki toplam açýk pozisyon sayýsý 457,196 oldu. Haziran vadeli endeks sözleþmesi 49,400 seviyesinden hafif satýcýlý olarak baþlarken baþlarken, günü % 2,32 deðer kaybýyla 48,400 sveiyeisnden kapattý. Haziran vadeli dolar sözleþmesi güne 1,2650 seviyesinden baþlarken, günü %1,15 deðer kaybýyla 1,2480 kapattý.
Dün Abd deki konut datasýnýn olumlu gelmesi ardýndan petrol fiyatlarýnýn 133 seviyesinden 126 lara kadar çekilmesinin etkisiyle Abd borsalarýnda artý kapanýþlar yaþandý. Asya piyasalarýnda ise yaþanan ufak çaplý düþüþlerin ve Dow futurelarýnýn eksi iþlem görüyor olmasýnýn etkisiyle 30 endeks haziran vadeli sözleþme güne 49,400 seviyesinden baþladý ve bu seviye ayný zamanda günün en yüksek seviyesi oldu. Günün ilk saatlerinden itibaren 49,000 seviyesinin üzerinde tutunmaya çalýþan sözleþmede devam eden satýþ baskýsý yine etkili oldu ve en düþük 48,350 seviyesi görüldü. 15:30 da Abd tarafýndan gelen dayanýklý tüketim mallarý sipariþlerinin beklendiði kadar azalmamasýnýn etkisiyle sözleþmede yeniden 49,300 seviyelerine gelindi. Seans sonuna doðruise satýþlarýn tekrar derinleþmesiyle sözleþme günü % 2,32 deðer kaybýyla 48,400 seviyesinden sonlandýrdý.
Dýþarýda dolar yen karþýsýnda 105 seviyelerinde yükselirken, Euro/dolar paritesinden 1,5761 seviyeleri görüldükten sonra gevþeyerek 1,5654 seviyelerinde geriledi. Ãçeride ise 1,25 seviyesinde tutunamayan kurlar 1,2215 seviyesine kadar çekilme yaþadý. Ãu anda bankalar arasý kotasyon 1,2286/1,2299 seviyesinde bulunuyor.
Abd piyasalarýnda azyýf açýlýþ ardýndan yarýn Almanya Tüketici Güveni, Abd tarafýnda ilk çeyrek büyüme revizesi datasý, kiþisel tüketim harcamalrý datasý ve Fed baþkaný Bernankenin konuþmalýrý takip edilecektir. Ata
Sorun nereden kaynaklanýyor bir fikriniz var mý?
Site ile ilfgili sorunalrýnýzý bana vobix-yahoo.com adresinden gönderirseniz bir çare bulmaya çalýþalým. - yerine @ yaýnýz.
http://www.finans.ekibi.net adresine taşındık.
Sorularınızı ve mesajlarını yeni siteye gönderebilirsiniz. Finans Ekibine mesaj yazabilmek için ücretsizüye olmanız yeterlidir. Ben Kimim? Diğer borsa forumlarında VOBiX ve ToKoBa'dan başka üyeliğim bulunmamaktadır.
syn vobix,,,diðer sitede ben sorun yaþýyorum,,,mesaj atamýyorum sadece giriþ yapabiliyorum,,hiç bi yere giemiyorum baþka,,bi yardýmcý olsanýz,,,
Yasal Uyarı :
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.