wWw.Finans.Ekibi.NET adresine taşındık.
Tarafsız ve küçük yatırımcıyı koruyan eğitici yorumlarımızla Finans Ekibindeyiz.
IMKB, VOB, FOrex, BES kısacası Ekonomi ve Borsa ile ilgileniyorsanız; sizi de bekleriz.
Forekste MAV larý eklerken "Kesiþim Kontolü" diye bir kutucuk var. Bunun anlamýný bilen var mý? Ãþaretli olunca ya da olmayýnca ne deðiþiyor?
evet vobix hosgeldiniz ,
butun temennilere ve gecmis olsun dilkelerine bende katiliyorum yalnzi unutmayalimki bir kapi kapanir daha buyuk firsatlari onumuze cikaran baska bir kapi acilir hic unutmayalim bunu .
umarim en yakin zamanda cok daha iyi islere imza atmak icin daha basarili ve daha temkinli olarak yeni ufuklara yelken acarsiniz .
bizlerde sizin paylasiminizdan yararlanmak icin tekrar burada bulustugumuz icin cok sansliyiz.
Hoþbulduk amirim. Sadece bana baðlý olsa hiç olmazdý ama olmasý gerekiyormuþ ve oldu.
Sadece benim iþimle alakalý bir þey olsa forumu baþkasýna devreder ben çekilirdim ama o da maðdur olurdu.
akins3 Yazılan:
sn Vobix forumun saati olmasý gereken saatten bir saat gerisini gösteriyor.Bu durum benimle ilgili ise nasýl düzeltebilirim?
Borsalar sakin biçimde geriliyor
Petrol rekor seviyelerde kalmayý sürdürürken borsalar genelde dar bir bant içinde hareket ederek geriliyor. Ãçeride siyasi kaygýlar ön plandaki yerini korurken dýþarýda ekonomi ve petrolla ilgili kaygýlar ön plandaki yerini koruyor.
Almanya´da yatýrýmcý güveninin Mayýs ayýnda beklenmedik þekilde gerilemesi Avrupa borsalarýndaki satýþ eðilimini güçlendirdi. Endeksler % 1 ve üzerinde ekside seyrediyor.
Piyasalar sakin biçimde gevþeme eðilimi gösterirken bugün ABD´de açýklanacak toptan eþya verileri piyasaya biraz hareket getirebilir. Toptan eþyada % 0,4 fiyat artýþý, çekirdek toptanda ise % 0,2 artýþ bekleniyor.
Bu hafta veriler açýsýndan durgun bir hafta olacak. Çarþamba ve perþembe önemli bir veri açýklanmazken yýn en önemli verilerinden biri cuma günü açýklanacak. Ãkinci el satýþlarý ABD konut piyasasýndaki son durumu göstermesi açýsýndan önem taþýyor. Ev satýþlarýnýn 4 milyon 850 bine düþmesi bekleniyor.
ÃMKB-100 Endeksi ilk seansý % 0,55 gerileyerek 42,263 puandan kapandý. Merkez Bankasý´nýn faiz artýrýmýyla gerileyen dolar 1,23-1,24 aralýðýnda seyrediyor.
Petrol fiyatlarý ise 127 dolar seviyesini koruyor. Suudi Arabistan´ýn üretimi günlük 300 bin varil artýracak olmasýnýn piyasada karþýlýk bulmamasý bu petrolün benzin üretimi için tercih edilmemesi etkili oluyor. Petrol talebi ulaþým amaçlý olarak yoðunlaþýyor ve rafineriler düþük sülfür içeren ham petrolü tercih ediyor.
Petrolde talebi artýran unsurun geliþmekte olan ülkelerin, özellikle Çin ve Hindistan´ýn talebindeki artýþ olduðu belirtiliyor. Ancak 2006 yýlýnda ülkeler bazýnda kiþi baþýna tüketimi gösteren grafik bundan sonra bu talebin artmayý sürdüreceðini ortaya koyuyor. Bir ABD´li ya da Kanadalý 20 Çinli ya da Hintli kadar petrol tüketirken, zenginleþen ülkelerde talebin sabit kalmasýný beklemek bile çok iyimser bir beklenti olarak gözüküyor. Kaynak:finanstrend
Günün önemli verilerinden ZEW endeksi beklentilerin altýnda açýklandý. -37 olarak açýklanmasý beklenen endeks -41.4 olarak açýklandý. Sözkonusu endeks yarýn açýklanacak IFO endeksi açýsýndan da olumsuz bir sinyal olarak algýlanmakta. Beklentilerin altýnda gelen ZEW verisinin ardýndan açýklama yapan ZEW Baþkaný'nýn Avrupa Merkez Bankasý'nýn yakýn zamanda faiz artýrýmýna gidebileceðini düþündüðünü açýklamasý Euro'ya güç kattý. Dolar endeksi gerilerken, EURUSD 1.5660 seviyesine yükseldi.
Gün ortasýnda gelen Home Depot bilançosu (net karda düþüþ var ancak beklentilerin üzerinde kar açýkladý) bir ara endekslere destek olsa da, esas itibariyle ZEW'un etkilerinin aðýr bastýðý görülüyor.Merkez M.
Yasal Uyarı :
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.